Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Michael halálának körülményei

mj-2009.jpg

Halálának részletei:
Michael Jackson 50 éves korában meghalt. Az első hírek szerint a popsztárnak megállt a szíve és kómába esett, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kórházába szállították. Amikor az orvosok Holmby Hillsbeli otthonából helyi idő szerint délután elvitték, már nem lélegzett és nem volt pulzusa.

 

 

Újraélesztése eredménytelen volt. Ellentmondó jelentések láttak napvilágot állapotáról; helyi forrásokra hivatkozva a Los Angeles Times és a CBS News arról adott hírt, hogy meghalt, a CNN hírtelevízió azonban hosszú ideig nem erősítette meg a hírt. Később az NBC közölte, a család egy barátja megerősítette, hogy a szupersztár valóban elhunyt. Egyes jelentések szerint a kórházban is megkísérelték újraéleszteni, de az énekes már semmilyen életjelet nem mutatott.

 

 


ujraelesztes.jpgA popsztár halálát később orvosok is megerősítették, akik elmondták, hogy már mély kómában volt, amikor a kórházba került. Michael Jackson a kórháztól 2 és fél mérföldre, mintegy 6 percnyi autóútra lakott. A kórház előtt nagy tömeg gyűlt össze, várva a híreket az énekes állapotáról. A pop királya nagy visszatérésre, 50 fellépésből álló londoni koncertsorozatra készült, amely júliusban kezdődött volna és egészen 2010-ig tartott volna. Két hónapja gyakorolt a koncertekre.

 

 

Szakértők szerint a popsztár nem volt fizikailag felkészülve a hosszú koncertsorozatra, s amikor július 8-ról 12-re halasztotta első fellépését, kérdések merültek fel egészségi állapotáról. Korábbi jelentések szerint az énekes azt követően szánta rá magát a visszatérésre, hogy adósságai miatt kaliforniai Neverland birtokának elhagyására kényszerült, és több száz személyes tárgyát csak az utolsó pillanatban tudta megmenteni az elárverezéstől.

 

 

A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár, s ezzel minden idők egyik legsikeresebb előadóművésze - akinek albumai több tízmillió példányban keltek el világszerte, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Thriller és Billie Jean - több mint egy évtizedes turnészünet után tervezte a visszatérést.

 

 

Jackson először tíz koncertet kötött le a londoni O2 Arénában. A rajongók minden várakozást felülmúló rohama után végül 2010 márciusáig hosszabbították meg a maratoni előadássorozatot. A koncertekre idén márciusban szinte percek alatt elfogyott mind a 800 ezer jegy; ez lett volna minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban, ugyanazon művész esetében.

 

 

Michael Jackson 1958-ban az Indiana állambeli Garyben született. Kétszer nősült, három gyereke született.

 

 

A boncolás eredményei:

 

 

Az orvosok is megdöbbentek a boncoláson, milyen rettenetes állapotban élte utolsó napjait a poplegenda, Michael Jackson. Különös módon a sztár több betegségére csak most, halála után derülhetett fény...

 

 


Úgy tűnik, volt alapja azoknak a híreknek, melyek már jó néhány hónappal ezelőtt arról szóltak, hogy Michael Jacksonnak nem sok van hátra. Az énekes haláláról péntek reggel értesültünk, a hétvégén pedig a világsztár boncolását is elvégezték. Az eredményt az orvosok is döbbenten látták: erre ők sem számítottak!

 

 

A poplegenda csonttá soványodott és haja szinte teljesen kihullott – élete utolsó perceiben is parókát viselt. Michael Jackson súlyosan alultáplált volt: azt beszélik, egy nap csak egyszer evett, és a boncolásnál is csak gyógyszereket találtak a gyomrában.

 

 

Azt, hogy ezek milyen tabletták voltak, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mint ahogyan azt sem, hogy pontosan milyen szúrásnyomokat találtak a popsztár csípőjén, combjain, vállain és szívtájékán, de ezekről majdnem biztosan ki lehet jelenteni, hogy tűnyomok. Az énekes ugyanis három éve, minden nap háromszor erős fájdalomcsillapítókat kapott, injekciók formájában.

 

 

Néhányan arra gyanakodtak, hogy a sztár halálában közrejátszott a néhány hete diagnosztizált bőrrák is, azonban a boncolás kimutatta, hogy a nemrég elvégzett műtétek hegei nem voltak elfertőződve.

 

 

Az orvosok még egy megdöbbentő dologra figyeltek fel: Michael Jackson mindkét térdén és sípcsontjain is sérülések nyomait találták, valamint a popsztár hátán egy vágásrt is találtak. Ezekből arra következtetnek, hogy nemrég eleshetett – talán megszédült, mert már járni sem volt elég ereje...

 

 


Az egyik brit napilap a család egy barátjától úgy értesült, hogy a sztárt valószínűleg szerdán helyezik végső nyugalomra egykori otthonában, Neverlandben.

 

 

Orvosa hibázhatott:

 

 

A The Sun idézi a vélekedést, hogy a sztár személyi orvosa, Conrad Murray kardiológus adta be Jacksonnak a végzetes Demerol injekciót. (Ezt vasárnap este az orvos ügyvédje cáfolta.) Felelősségre vonhatják az orvost azért is, mert a szívmegállás után az ágyban eszméletlenül fekvő énekesen kezdte meg a szívkompressziót, holott minden elsősegély-előírás szerint először kemény felületre kell helyezni a pácienst.

 

 

További sérüléseket okozhatott az újraélesztés során alkalmazott oxigénmaszk, valamint az intubálás is. Ironikus módon a vizsgálat azt is bizonyította, hogy Jackson sikeresen felépült bőrrákjából, miután mellkasáról eltávolították a kóros sejteket.

 

 

A Jackson család egy második boncolást is követelt, melyet szombaton hajtottak végre titkos helyszínen.

 

 

Aki szerette,emlékezzen rá haláláig,mert megérdemli! 2009. júl. 7-én temették el.

 

 

Búcsúztatása:
Tegnap este hétkor, helyi idő szerint 10 órakor búcsúztatták Michael Jacksont a Los Angeles-i Staples Centerben. Az ízlésesnek szánt showműsor előtt, ahova kisorsolt jegyekkel mehettek be a rajongók, a család már elköszönt a Pop királyától a hollywoodi Forest Lawn temetőben. Michael aranyberakásos koporsóját vörös virágokkal borították be, rendőri felvezetéssel szállították a helyszínre.

 

 

A show kezdetén gospelkórus állt a színpadon, a háttérbe templomi ablakokat vetítettek, így megteremtették a búcsúztatáshoz méltó környezetet. Énekelt Mariah Carey, Stevie Wonder, Jennifer Hudson, John Mayer, Jermain Jackson, Usher, Shaheen Jafargholi, s többen is elmondták búcsúztató beszédüket.

 

 

Liz Taylor és Diana Ross erősen elhatárolódtak az egész hisztériától, így nem jelentek meg a rendezvényen. Az ő kapcsolatuk sokkal szorosabb volt Jacko-val.

 

 

Az eseményt a legtöbb tévécsatorna közvetítette, világszerte egymilliárd néző kísérte figyelemmel Michael Jackson búcsúztatását. Utolsóként Paris Katherine Jackson, Michael kislánya szólalt meg, aki a sírás közben alig tudta elmondani, hogy mennyire szerette apukáját, és milyen csodálatos apuka volt,a legjobb a világon.

 

 belulrol.jpg

 

 

Michael koporsója belülről

 

 

 


 

michael-koporsoja.jpgMichael Jackson koporsója