Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

MJ balesetei, betegségei

 
Amj-concert.jpgpja kegyetlenségének hatásain, míg élt, nem tudta magát túltenni Michael Jackson.
Még utolsó interjúiban is gyakran könnyezett, ha gyerekkori élményei eszébe jutottak. Első, Off the Wall című szólólemezével már 1978-ban hatalmas sikert aratott, innen egyenes út vezetett a világhírnév felé.

Olyan sikeres volt, hogy még Ronald Reagan elnökkel is találkozhatott.A lemez sikere után egy évvel, 1979-ben azonban egy táncpróbán úgy összetörte az orrát, hogy egész életében nem heverte ki. Hiába operálták meg, a műtét nem sikerült, és még legalább három korrekciós beavatkozást kellett elvégezni rajta.

mj-orra.jpgNemcsak a formája ment tönkre, de légzési nehézségei lettek emiatt, ami szintén végigkísérte egész életében. Így alakult ki aztán a később védjegyévé vált Pán Péter-orr.

 

 

 

 

 

 

 


mjjjj.jpgGerince egy koncert alatt sérült meg, amikor leesett a színpadról, és eltörött egy sajátos fellépésén végig tolókocsiból énekelt. Hiába operálták meg azt is, háta sohasem jött helyre.

Kegyetlen kínjaira azóta erős fájdalomcsillapítókat szedett, és az évek során függővé vált. Vélhetően az erre kapott méregerős, morfiumalapú fájdalomcsillapító túladagolása okozta a halálát, ugyanis mellékhatásként a szer ritka esetekben szívleállást okoz.

A 80-as évek közepén diagnosztizáltak nála egy autoimmun betegséget, a lupuszt, amely gyulladásos megbetegedéseket okoz a szervezetben.

A vitiligo nevű kórt is ekkor mutatták ki rajta először, ami a bőr kivilágosodásával jár. Bár ekkor fölreppentek olyan hírek, hogy ő vesz részt bőrfehérítő kezeléseken, csak egy betegségre akarja fogni bőre színének változását.

Ekkor történt vele még egy súlyos baleset, egy Pepsireklám fogatása közben, 1984ben leégett a haja. Eminem egyik klipjében maga is leégeti a Jackson hajára hasonlító parókáját. A cégóriás másfél millió dolláros kártérítését egy, a saját nevén alapított kórháznak adományozta, amelyben súlyos égési sérülteket kezeltek. Közben kiderült, a család megpróbált segíteni a sztáron. Állítólag egyszer megszállták a neverlendi birtokot, hogy eltűntessék a drogokat. Jacko ezután utasította testőreit, hogy a tudta nélkül nem engedhetik be egyik családtagját sem.  

 

 

 

 

 Michael lábát iszonyú fekélyek borították

mj-laba.jpeg

 

Egyelőre csak találgatnak, hogy mi okozhatta a sebeket Jacko lábán. Van, aki szerint nekrózisról van szó. Így hívják azt a betegséget, amikor elhalnak a sejtek. Egy dermatológus szakértő elmondta, ha az intravénásan bekötött folyadék a bőrébe csöpögött és nem a vénájába, akkor ez nekrózist okozhatott. Az 50 éves korában elhunyt popkirály apja szerint a vitiligo nevű betegség lehet a bűnös, amitől kifehéredett a bőre.

 

Orvosok szerint általában szokatlan a lábba történő intravénás kezelés, de ha a karon nincsenek használható erek, akkor alkalmazzák ezt a módszert.

 

Valószínűleg az intravénás kezelés során kapott fertőzéstől lett ilyen a lába a popkirálynak.Egy rémes kép került nyilvánosságra Michael Jackson sebekkel borított lábáról. A sztárról még 2002-ben készült a fotó, miután valószínűleg intravénásan kapott valamilyen szert.

 

 

Kezét is fekélyek borították

mj-karja.jpgEz a fekély valószínű, hogy apja bántalmazásainak a nyoma. (Oprah Winfrey-nek is megmutatta karját, persze akkor a kamera nem vette, de azt vallotta, hogy apja okozta a sebet.) Michael valószínű, hogy emiatt nem hordott soha rövidujjú pólót.